Leírás
A penne az egyik legismertebb olasz tésztafajta. Nevét a régen íráshoz használt libatollról kapta, melynek ugyanígy ferdén volt levágva a hegye. A tésztánál ez a végési mód nyitottabbá teszi a belső felületét, így a szósz könnyebben bejuthat egészen a tészta belsejébe, ezáltal egy szaftosabb ízélményt nyújtva.
Rengeteg módon felhasználható egy kiadós ebédhez, legyen szó paradicsomos vagy tejszínes, húsos vagy zöldséges tésztaszószokról, vagy hideg tésztasalátákról.
Elkészítés: Forrásban lévő vízben 4-5 percet kell főzni, majd tűzről levéve fedő alatt 4-5 percig kell pihentetni és már kész is.
További információk
Energia, 1530 kJ/ 361 kcal
Zsír, 2,0 g
amelyből telített zsírsavak, 0,6 g
Szénhidrát, 73,5 g
amelyből cukrok, 3,0 g
Rost,
Fehérje, 12 g
Só, 0,0 g
búzaliszt, tyúktojás, ivóvíz
búzaliszt, tyúktojás
Magyarország