Leírás
A bulgur nem más, mint tört búza. Gyakran török rizsnek is hívják, hiszen leginkább a közel-keleti és török konyhák előszeretettel használt alapanyaga. Mára már hazánkban is népszerű élelmiszernek számít, leginkább magas rost- és ásványi anyag-, valamint B-vitamin tartalma miatt.
Leggyakrabban húsok és halak mellé tálalják köretként, de gazdag egytálételek is könnyen készíthetőek belőle.
Kétszeres mennyiségű vízben 10-15 perc alatt elkészül.
További információk
Energia, 1599 kJ/ 379 kcal
Zsír, 1,5 g
amelyből telített zsírsavak, 0,27 g
Szénhidrát, 69,8 g
amelyből cukrok, 0,8 g
Rost, 18 g
Fehérje, 12,5 g
Só, 0,009 g
Glutént tartalmaz!
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Törökország