Leírás
A kuszkusz egy hántolt durumbúzából készült étel. Eredetileg az arab gasztronómia egyik fontos alapanyaga, de ma már egyre nagyobb nemzetközi népszerűségnek örvend. Ez nem véletlen, hiszen rendkívül sok módon variálható és felhasználható.
Legtöbbször köret készül belőle különböző fűszerekkel, de egytálételekben és salátákban is megállja a helyét. Habár leggyakrabban sós ételek alapanyaga, tejben megfőzve lekvárral vagy kakaóval tálalva egy nagyon finom tejbegrízszerű desszertet kapunk.
Kétszeres vízben kb. 10 perc alatt elkészíthető.
További információk
Energia, 1596 kJ/ 376 kcal
Zsír, 0,6 g
amelyből telített zsírsavak, 0,1 g
Szénhidrát, 77,4 g
amelyből cukrok, 0 g
Rost, 5 g
Fehérje, 12,8 g
Só, 0,02 g
Glutént tartalmaz!
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Törökország