Leírás
A mák rendkívül jó hatással van a szervezetre, hiszen a benne található kalciumnak köszönhetően segít megőrizni a csontok egészségét, ráadásul csökkentheti a magas vérnyomást és segítheti a bélrendszer egészséges működését is.
Rengeteg süteménybe felhasználható (pl. mákosguba, bejgli), ízesíthetőek vele pohárkrémek, kásák, de szórható egyszerűen tésztára is.
Ezek mellett nem csak belsőleg, de külsőleg is alkalmazható, mézzel és joghurttal kikeverve kiváló bőrradírt kapunk, amely tökéletesen puhává varázsolja a bőrt.
További információk
Energia, 2273 kJ/ 549 kcal
Zsír, 44,7 g
amelyből telített zsírsavak, 4,9 g
Szénhidrát, 13,7 g
amelyből cukrok, 13,7 g
Rost,
Fehérje, 18 g
Só, <0,1 g
Porcukorral együtt érdemes ledarálni.
Magyarország