Leírás
Az olívaolaj telített zsírsavtartalma viszonylag alacsony, ennek köszönhetően szívbarát, telítetlen zsírsavtartalma viszont magas, ráadásul antioxidánsokban is gazdag.
Az olívaolajat nem ajánlott hevíteni, ne süssünk benne magas hőfokon! Helyette kitűnően ízesíthetünk vele tésztákat, húsokat, halakat és mediterrán ételeket.
Az extra szűz olívaolaj használható bőrápolóként is, A- és E vitamin tartalmának köszönhetően, bőrbe jutva, késleltetheti annak öregedését.
További információk
Energia, 4063 kJ /971 kcal
Zsír, 98,8 g
amelyből telített zsírsavak, 19
Szénhidrát, <0,03 g
amelyből cukrok, <0,03 g
Rost,
Fehérje, <0,2 g
Só, <0,03
100% extra szűz olívaolaj
Nyomokban szezámmagot, mustármagot, és dióféléket tartalmazhat.
Spanyolország