Leírás
Sokan azt hiszik, hogy a quinoa egy gabonaféle, de valójában egy álgabonáról van szó. A legközelebbi ehető rokonai a cékla és a spenót. (Álgabonának azokat a növényeket tekinthetjük, melyeknek a magját fogyasztjuk - gyakran megőrölve, lisztként - a növényrendszertan szerint azonban mégsem gabonák)
Rengeteg módon beépíthető az étrendbe, készíthető belőle köret, reggelire kása vagy akár puding is. Gazdagíthatóak vele saláták, de töltelékekben is megállja a helyét.
Elkészítés előtt érdemes átöblíteni, majd kétszeres mennyiségű vízben kell puhára főzni.
További információk
Energia, 1520 kJ / 362 kcal
Zsír, 8,5 g
amelyből telített zsírsavak, 2,1 g
Szénhidrát, 63 g
amelyből cukrok, 3,9 g
Rost, 7,8 g
Fehérje, 16 g
Só, 0,1 g
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Nyomokban glutént és szezámot tartalmazhat.