Leírás
Kevesen ismerik és használják hazánkban a kendermagot, pedig diós íze miatt rendkívül sokoldalúan felhasználható, ráadásul nagyon egészséges!
Kiemelkedően magas fehérje tartalma miatt azoknak is érdemes fogyasztania, akik kerülik az állati eredetű fehérjéket, emellett magas a telítetlen zsírsav tartalma is, tehát tökéletes omega-3 és omega-6 forrás.
Belesüthető kenyerekbe, péksüteményekbe, de nyersen is fogyasztható kásákba, turmixokba, joghurtba vagy salátákba szórva.
További információk
Energia, 2451 kJ/ 591,8 kcal
Zsír, 52 g
amelyből telített zsírsavak,
Szénhidrát, 2,4 g
amelyből cukrok, 1,4 g
Rost, 1,3 g
Fehérje, 30 g
Só, 0,005 g
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Franciaország