Leírás
Hazánkban is egyre népszerűbb alapanyag a vöröslencse. Feldolgozása során megfosztják a héjától, így könnyebb megemészteni és nem okoz puffadást sem. Mindemellett ásványianyagokban és vitamonokban is gazdag, tartalmaz többek között magnéziumot, cinket, foszfort és kalciumot. Remek fehérjeforrás is.
Tökéletes alapanyaga gazdag leveseknek, egytálételeknek, salátáknak.
Kétszeres mennyiségű vízben 15-20 perc alatt elkészül. Nem szükséges előtte beáztatni sem
További információk
Energia, 1305 kJ/ 323 kcal
Zsír, 0,5 g
amelyből telített zsírsavak, 0,5 g
Szénhidrát, 61 g
amelyből cukrok, 0 g
Rost,
Fehérje, 25, 5 g
Só, <0,01 g
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Kanada