Leírás
A datolya nem csak az egyik legkedveltebb természetes édesítő, de az élettani hatásai is igen kedvezőek.
Magas rosttartalma miatt serkenti az emésztést, magas kalcium tartalma pedig a csontok egészségéhez is hozzájárul. Ezen kívül található benne többek között magnézium, vas, B vitamin.
Használható sütemények, granolák készítéséhez és édesítéséhez. Magában fogyasztva pár szem segít leközdeni az édesség utáni sóvárgást, így egészséges nasiként is tekinthetünk rá.
További információk
Energia, 1151/270 kcal/kJ
Zsír, 0,2 g
amelyből telített zsírsavak, <0,1 g
Szénhidrát, 75 g
amelyből cukrok, 63,4 g
Rost, 7,5 g
Fehérje, 2,4 g
Só, 0
Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó.
EU