Leírás
A durumbúza gazdagabb fehérjében mint a sima búza, valamint az állaga is sokkal rugalmasabb, így könnyű belőle tésztát gyúrni tojás nélkül. Lassan felszívódó szénhidrátnak számít, ami azt jelenti, hogy lassabban emésztjük meg, ezáltal hamarabb okoz teltségérzetet és az éhségérzet is később fog megjelenni az elfogyasztása után.
Az egyik legnépszerűbb tésztatípus, rengeteg módon felhasználható egy kiadós ebédhez, szinte bármilyen szósszal jól harmonizál, sőt hideg tésztasaláták alapanyagának is kiváló.
Elkészítés: Forrásban lévő vízben 4-5 percet kell főzni, majd tűzről levéve fedő alatt 4-5 percig kell pihentetni és már kész is.
További információk
Energia, 1505 kJ/ 355 kcal
Zsír, 1,4 g
amelyből telített zsírsavak, 0,3 g
Szénhidrát, 73 g
amelyből cukrok, 2,4 g
Rost,
Fehérje, 12,5 g
Só, 0,0 g
durumbúzaliszt, ivóvíz
durumbúzaliszt
Magyarország