Leírás
Hazai durumtésztánk alapját 38%-ban igazi spenót teszi ki, ennek köszönheti igazán különleges ízét.
A durumbúza gazdagabb fehérjében mint a sima búza, valamint az állaga is sokkal rugalmasabb, így könnyű belőle tésztát gyúrni tojás nélkül. Lassan felszívódó szénhidrátnak számít, ami azt jelenti, hogy lassabban emésztjük meg, ezáltal hamarabb okoz teltségérzetet és az éhségérzet is később fog megjelenni az elfogyasztása után.
Remek alapja bármilyen könnyed tésztaszósznak vagy akár hideg tésztasalátáknak is.
Elkészítés: Forrásban lévő vízben 2-3 percet kell főzni, majd tűzről levéve fedő alatt 2-3 percig kell pihentetni és már kész is.
További információk
Energia, 1460 kJ/ 345 kcal
Zsír, 2,6 g
amelyből telített zsírsavak, 0,5 g
Szénhidrát, 57 g
amelyből cukrok, 4,2 g
Rost,
Fehérje, 21 g
Só, 0,7 g
durumbúzaliszt, spenótpüré (38%), búzasikér, parajdi só, fokhagymapor, bors.
durumbúzaliszt, búzasikér
Magyarország